DIETNÍ STRAVOVÁNÍ A LÉČEBNÁ VÝŽIVA V TEORII A PRAXI - 824-52/2020
Získání poznatků a přehledu kompetencí nutričního terapeuta ve všech úrovních poskytované nutriční péče (klinická pracoviště, steavovací provozy, pobytová zařízení sociální péče, školní zařízení).
určeníVšeobecná sestra, Nutriční terapeut, Nutriční asistent
náplňDefinice a vysvětlení pojmů. Metodika pro zavádění dietního stravování, postupy a možnosti realizace. Dietní systém a jeho zpracovatelé. Úloha a náplň práce nutričního terapeuta na klinickém pracovišti, ve stravovacím provozu, v pobytových zařízeních sociální péče a školních zařízeních. Úloha a kompetence managementu stravovacích provozů. Rovina spolupráce s lékaři a NLZP. Druhy diet, charakteristika, indikace, nutriční složení a energetická potřeba. Dietní strava v algoritmu péče o pacienta/klienta.
pořádá -
Lucie Šebelová organizátor sebelova@nconzo.cz 543559583
Dana Dřínovská vedoucí kurzu
dle rozvrhu lektor